anker 1

r


Is het een film? Een diavoorstelling? Een lezing misschien? Of een muzikaal expeditieverhaal met een live-performance? YUKON GOLDRUSH is het allemaal.

Beleef de expeditie van Jolanda, Frank en husky Herschel dwars door de Canadese Yukon als een close-up. In navolging van de goudzoekers uit 1898 volgden zij het spoor vanuit Alaska te voet over de Chilkoot Pass, voeren per kano over de Yukon River naar Dawson City en liepen verder de wildernis in van de Ogilvie Mountains waar een ongeplande survival hen keihard met zichzelf confronteerde. Rauw. Keihard en schitterend tegelijk. Een verhaal over wanhoop en geluk.

 

ultratrailmontblanc

 

-Theater Cool, Heerhugowaard op 20 januari 2012, 20-22 uur.

-Theater Aan De Slinger, Houten op 4 februari 2012, 20-22 uur.

Kaarten te bestellen voor € 19,50 pp (incl. porto, administratiekosten en garderobe; bij de première in Theater Cool ook 1 consumptie gratis) op www.outdoorfoto.nl
 

 

Deze expeditie werd ondersteund door: Haglöfs, Outdoordacht, Hilleberg en Ruffwear.

redged

haglofs01technolyt hillebergzw ruffweargr

 

 

anker 2 

anker 3a

Eenzame

klem01a1“Rennen. Ik doe het al zolang ik me kan herinneren. Het is lekker simpel en het voelt zo vrij. Als kind denk je er niet bij na: in je spel gaat het vanzelf. Gewoon omdat het zo goed voelt. Later denk je er wél bij na: ga je ineens schema’s bedenken, tijden afspreken en ineens is rennen hardlopen geworden. Met alle gevolgen van dien, want als het spel eruit verdwenen is, wordt lopen bittere ernst. Niet stoppen als je moe bent, maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Afzien, pijn lijden en blessures bestrijden. Totdat vroeg of laat het moment komt waarop je je afvraagt waar het allemaal goed voor is. Wat heeft al dat hardlopen voor zin? Waarom loop ik eigenlijk hard?

Een antwoord op deze vraag zocht Jolanda in 2011 tijdens een jaar van ultralopen. Haar zoektocht naar de flow van (duur)lopen is te lezen in haar nieuwe boek: Eenzame uren. Verschijnt in mei 2012, dus nog even geduld!

 

 

anker5

 

 

 

 

 

 


Nooit van gehoord?! Dat kan, want Cyber Adventure Magazine werd tot enkele jaren terug slechts - zeer exclusief - in beperkte kring verspreid. Het bevatte met name foto’s en verhalen die dermate ongeschikt waren voor publicatie in welk blad dan ook, dat we ze aan de straatstenen niet kwijt konden en vervolgens uit verveling rond mailden aan vrienden en bekenden. Deze onzin werd zo enthousiast ontvangen dat de lezers-aantallen onstuimig groeiden en steeds meer mensen onze avonturen achter hun computer meebeleefden.

Vandaar ook de naam: Cyber Adventure. Je hebt geen ski’s, bergschoenen of wildwaterkano nodig, maar alleen een emailadres om onze avonturen mee te beleven! Door tijdgebrek leed Cyber Adventure Magazine enkele jaren een kwakkelend bestaan, maar begint nu aan een doorstart als digitale nieuwsbrief, vormgeving en webzaken: Jeroen ‘VisueleZaken’ Lindeboom, tekst, concept en fotografie Jolanda ‘Outdoorfoto’ Linschooten en Frank ‘Wilderness-Effect’ van Zwol. Veel leesplezier!

 


Neem ook eens een kijkjeplay
backnaar 't vorige nummernaar 't volgende Cyber Adventureplay


Niets uit deze Cyber Adventure Magazine (CAM) mag worden gepikt, gestolen, gejat of op enigerlei andere wijze worden gebruikt of gepubliceerd, anders dan in ongewijzigde vorm verspreiden middels email. Alle rechten berusten bij Jolanda Linschooten www.outdoorfoto.nl en Frank van Zwol | Cyber Adventure Magazine | © 2009


OutdoorFoto.nl | PoleSpirit.nl | Wilderness-Effect.nl | Disclaimer | Contact

Cyber Adventure Magazine wordt mede mogelijk gemaakt door Visuele Zaken
item3a1

 item4

Wat een sukkel die Sint. De keuze aan boeken in onze webwinkeltjes is inmiddels zo groot dat er voor iedereen wel iets te vinden is.
 

Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland, Bergtochten in Noorwegen, of in Zwitserland. Toch liever kanovaren in Nederland? Of wegdromen bij schitterende foto’s en verhalen in Poollicht. Of voor de thrillerliefhebber natuurlijk Het Thule-incident en KLEM.


Volgens ons kan Sinterklaas en de Kerstman met een paar muisklikken klaar zijn dit jaar!

 

 

prijsuitreiking1


Ook dit jaar weer de kans om mee te gaan naar Dovrefjell in de winter. Alles leren over kamperen in de sneeuw, een langlauftrektocht maken, op zoek naar muskusossen en een sneeuwhol graven en er in overnachten. De afgelopen jaren heeft deze cursus zich voor veel mensen bewezen als dé start voor zelfstandige winterkampeertochten en expedities.

Er zijn twee cursusweken: van 18-25 februari en van 25 februari-3 maart 2012. Alle info op de Wilderness-effect website.

 

 

 

 

prijsuitreiking1a
 

Vier dagen in de Ardennen overleven in en met de natuur. Niet een half uurtje zappen met Bear Grylls, maar zelf fik stoken zonder lucifers, je eigen eten in de natuur verzamelen en een tocht door het bos maken zonder Tomtom.

 

Vanonder je zeiltje tuur je ‘s nachts naar de sterren en luister je naar gekraak in het bos. Is het een wild zwijn, of je buurman die nodig zijn slaapzak uitmoest…

Van 6-9 april 2012 (het Paasweekeinde) is dit je kans om de beschaving en chocolade-eieren achter je te laten. Meer over het programma vind je hier.

 

prijsuitreiking1a1

 

Wie zin heeft in een avontuurlijke trektocht door een van de ruigste gebieden in Schotland en onderweg het gebruik van kaart, kompas en GPS wil oefenen, kan zich tijdens de Hemelvaartweek (12-18 mei 2012) helemaal uitleven.

 

In een grote ronde om Ben Nevis, Schotlands hoogste berg, laten we de paden achter ons en gaan voor het stevige werk. Over de graten van de Mamores en Grey Corries, en dwars door hoogveen en rivieren. Tijdens de trektocht wordt er wild gekampeerd. Na deze week kun je lezen en schrijven met kaart, kompas en GPS. Meer informatie, check hier...

 

 

Van 25 augustus - 2 september met een zeekajak zwerven door de archipel van de Zweedse oostkust. Nadere info volgt.

 

Linkje Jolanda Facebook, Linkje Frank Facebook, linkje Herschel Facebook.

anker3b

 

Heeft u deze Cyber Adventure zomaar van iemand doorgemaild gekregen? En heeft u zich nog niet voor onze nieuwsbrief aangemeld, doe dat dan hier, dan ontvangt u hem de volgende keer automatisch.
Afmelden kan natuurlijk ook.

.

Neem ook eens een kijkje play back naar 't vorige nummer naar 't volgende Cyber Adventure play