anker 1

r


De expeditie dwars door winters Lapland van Jolanda en Herschel in februari en maart werd veelvuldig geteisterd door te hoge temperaturen, stormen en pakken verse sneeuw, waardoor de plannen regelmatig moesten worden bijgesteld. We gaan hier niet alles herhalen, het is terug te lezen op Jolanda’s National Geographic blog, dat maar liefst 300.000 keer werd bekeken.

 

Aan het eind van de tocht waren we in Zweeds Lapland een week te gast bij een Sami-familie om uit te zoeken hoe de kerstman die rendieren voor zijn slee krijgt.

“Tja…”, zei Per-Nils, de rendiersami. “Dan moeten we ze wel eerst zien te pakken.”

Om vervolgens met een paar welgemikte lassoworpen een paar rendieren in de huiswei te vangen. Eenmaal voor de slee waren ze toch niet zo tam als we gedacht hadden. Rudolph voor de slee van Frank was zelfs zo recalcitrant dat hij steeds in volle galop terug naar de huisweide rende. Het leverde behalve rondvliegende hoeven, stuifsneeuw, doodsangst en bloedstollende snelheden ook nog een gave foto op!

Hoe de kerstman die rendieren toch zo tam krijgt…

item2

item3

 

Deze expeditie werd ondersteund door:

redgedlogok9aclickelitez

haglofs01technolyt hillebergzw ruffweargr

 

 

anker 2


 

Ally vouwkano's

klem01a1 

We voeren duizenden kilometers met een Ally vouwkano, in Nederland, Noorwegen, Zweden en in Canada. De Ally reisde met ons mee in de auto, in de trein en in het vliegtuig. Over onze tochten verschenen artikelen in het Op Pad en in Outdoor Magazine en we plaatsten we video’s op Youtube. Door deze publicaties en internetfilms werd Frank de afgelopen jaren een soort vraagbaak voor mensen die alles willen weten over deze geweldige kano. Hij kon alle vragen beantwoorden, nou ja, behalve één dan: “Kan ik hem ook bij jou kopen?”
 

Ook op die vraag hebben we nu een passend antwoord, en zo is het gekomen dat Frank behalve kano-instructie ook de bijbehorende vouwkano kan leveren. Omdat de Ally een boot is waar je met instructie meer plezier aan beleeft leveren we de Ally vouwkano’s altijd inclusief gratis assistentie bij de eerste keer monteren plus een halve dag kano-instructie. Eigenlijk verkoop ik geen kano’s maar opvouwbaar kano-avontuur in een plunjezak!

 

Lees hier alles over Ally vouwkano's!

 

 

anker5

 

 


Nooit van gehoord?! Dat kan, want Cyber Adventure Magazine werd tot enkele jaren terug slechts - zeer exclusief - in beperkte kring verspreid. Het bevatte met name foto’s en verhalen die dermate ongeschikt waren voor publicatie in welk blad dan ook, dat we ze aan de straatstenen niet kwijt konden en vervolgens uit verveling rond mailden aan vrienden en bekenden. Deze onzin werd zo enthousiast ontvangen dat de lezers-aantallen onstuimig groeiden en steeds meer mensen onze avonturen achter hun computer meebeleefden.

Vandaar ook de naam: Cyber Adventure. Je hebt geen ski’s, bergschoenen of wildwaterkano nodig, maar alleen een emailadres om onze avonturen mee te beleven! Door tijdgebrek leed Cyber Adventure Magazine enkele jaren een kwakkelend bestaan, maar begint nu aan een doorstart als digitale nieuwsbrief, vormgeving en webzaken: Jeroen ‘VisueleZaken’ Lindeboom, tekst, concept en fotografie Jolanda ‘Outdoorfoto’ Linschooten en Frank ‘Wilderness-Effect’ van Zwol. Veel leesplezier!

 


Neem ook eens een kijkjeplay

backnaar 't vorige nummernaar 't volgende Cyber Adventureplay

Niets uit deze Cyber Adventure Magazine (CAM) mag worden gepikt, gestolen, gejat of op enigerlei andere wijze worden gebruikt of gepubliceerd, anders dan in ongewijzigde vorm verspreiden middels email. Alle rechten berusten bij Jolanda Linschooten www.outdoorfoto.nl en Frank van Zwol | Cyber Adventure Magazine | © 2012


OutdoorFoto.nl | PoleSpirit.nl | Wilderness-Effect.nl | Disclaimer | Contact

Cyber Adventure Magazine wordt mede mogelijk gemaakt door Visuele Zaken
 

 item4

Om steeds weer nieuwe en interessante activiteiten in het cursusprogramma van wilderness-effect te krijgen, gaat Frank natuurlijk regelmatig zelf op stap.
 

Afgelopen winter bijvoorbeeld vanaf Juvuln camping in midden-Zweden. Een quinze (sneeuwhut) bouwen, zelf sneeuwschoenen maken, ijsvissen en koken op houtvuur. Een kort fotoverslag van deze week staat in de fotogalerie op wilderness-effect.nl.

item6
Het beviel zo goed dat je in 2013 mee kunt op deze winterbushcraft in Zweden!

close

 

 

 

prijsuitreiking1a
 

Vier dagen in de Ardennen overleven in en met de natuur. Niet een half uurtje zappen met Bear Grylls, maar zelf fik stoken zonder lucifers, je eigen eten in de natuur verzamelen en een tocht door het bos maken zonder Tomtom.

 

Vanonder je zeiltje tuur je ‘s nachts naar de sterren en luister je naar gekraak in het bos. Is het een wild zwijn, of je buurman die nodig zijn slaapzak uitmoest…

Van 6-9 september 2012 is dit je kans om de beschaving en achter je te laten.
 

Meer over het programma vind je hier.

item5

 

 

Jolanda Facebook, Frank Facebook, en Herschel Facebook.

anker3b

 

Heeft u deze Cyber Adventure zomaar van iemand doorgemaild gekregen? En heeft u zich nog niet voor onze nieuwsbrief aangemeld, doe dat dan hier, dan ontvangt u hem de volgende keer automatisch.
Afmelden kan natuurlijk ook.

.

videoeenzameuren klem01 Ally vouwkano's Neem ook eens een kijkje play back naar 't vorige nummer naar 't volgende Cyber Adventure play