Neem ook eens een kijkje

Als je ook in de toekomst Cyber Adventure Magazine wil ontvangen, meld je dan hier aan.
Afmelden kan natuurlijk ook.

item2b
item2a
item2

Op het eiland Réunion zijn 2 vulkanen. De Piton de la Fournaise is één van de actiefste vulkanen op aarde (laatste uitbarsting 2007).


De andere vulkaan is de Piton des Neiges, de oudste vulkaan op La Réunion die de afgelopen eeuwen niet meer actief is geweest.

Jolanda Linschooten heeft op het vulkaaneiland La Réunion gezorgd voor een ware eruptie van hardloopgeweld. In een grote uitbarsting van loopenergie die maar liefst 33 uur en 52 minuten aanhield golfde het ultraloopgeweld van Jolanda als ware lava over de lengte van het eiland. Terwijl concurrentes geblesseerd of gedesillusioneerd uitstapten, ging de flow van Jolanda onverminderd door en rukte ze steeds verder op naar de voorste gelederen. Terwijl Jolanda doorliep op sportdrank en energierepen, moest Frank zich behelpen met goedkope rum om de vaart er in te houden bij de foto- en videoverslaglegging.
 

jolanda4e1Een dipje in de tweede nacht verhinderde een plaats bij de eerste drie, maar met haar vierde plek en als eerste veterane, heeft Jolanda haar visitekaartje afgegeven bij de crême-de-la-crême van de Europese bergloopdames. Inmiddels is Jolanda weer tot rust gekomen, maar diep inwendig borrelt het en is de ultraloopmagma op zoek naar een nieuwe plaats om uit te barsten.
 

Veel plezier bij het bekijken van het beeldverslag.


Isle de la Réunion is een eiland in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Het is een Frans departement en maakt deel uit van de Europese Unie. Door haar ligging was het de 1e plek ter wereld waar op 1 januari 2002 de euro ingevoerd werd, 1 of 2 uur vroeger dan in Europa zelf. Réunion is vooral een geliefde lokatie onder bergbeklimmers en natuurliefhebbers.

(bron: wikipedia)


 

item3aDe eersten worden als ware helden binnengehaald maar het is kenmerkend voor een ultraloop als deze dat ook de allerlaatste loper, de Réunionese Joseph Varicca die als 1316e na 65 uur en 38 minuten de finishlijn passeert, een staande ovatie krijgt, laaiend getoeter en een oorverdovend gejuich.
 

‘J’ai survécu’ (ik heb (het) overleefd) valt in bescheiden letters te lezen op het T-shirt dat elke finisher van de Grand Raid overhandigt krijgt. Veertig procent van de deelnemers is uitgevallen, een record aantal volgens de organisatie. Een ultrabergloop als de Doorsteek der Gekken voltooien, luistert nauw: de voorbereiding, de fysieke en mentale kracht, de techniek, werkelijk alles moet op de juiste wijze samenvallen. Er zijn er die het gekkenwerk noemen. Inderdaad, de Grand Raid de La Réunion raakt de balans tussen lichaam en geest. In die zin is gek zijn zo verkeerd nog niet."

Citaat van Jolanda Linschooten uit haar artikel voor Runner's World, editie december 2007

De 15e editie van één van de zwaarste ultra-berglopen ter wereld, de Grand Raid van Réunion, ook wel bekend als La Diagonale des Fous, is gestart op 19 oktober 2007 om 00.00 uur. Afstand: 150 km. Hoogste punt: 2484 m, Caverne Dufour. Totaal klimmen en dalen: 9000 m. Er was een record aantal deelnemers van ruim 2200. Er was een tijdslimiet van 64 uur gesteld.

 

Afstand: 150,1 km.

Hoogste punt: Piton des Neiges 3069 m.

Totale hoogtemeters: meer dan 9000 m.


Meer hierover (alleen franstalig) www2.grandraid-reunion.com

 


 

Activiteiten komend najaar:

1 november, lezing Keerpunt Alaska en expositie Poollicht, Bibliotheek Apeldoorn

3 november, workshop Outdoorfotografie, The Globe Bever Zwerfsport Den Haag (sorry, deze zit al vol!)

 

29 november, lezing Solo dwars door IJsland, Bibliotheek Wieringerwerf, www.bibliotheekwieringermeer.nl


En vast voor 2008:

12 januari, workshop Outdoorfotografie, The Globe Bever Zwerfsport Den Haag


16 januari, première multimedialezing PoleSpirit Trans Groenland Expeditie, Kennemertheater Beverwijk, kaarten bestellen kan alleen hier, snel boeken want het begint al aardig vol te lopen!

De volledige agenda lezingen en workshops is te vinden op de pagina lezingen en workshops

Niets uit deze Cyber Adventure Magazine (CAM) mag worden gepikt, gestolen, gejat of op enigerlei andere wijze worden gebruikt of gepubliceerd, anders dan in ongewijzigde vorm verspreiden middels email. Alle rechten berusten bij Jolanda Linschooten www.outdoorfoto.nl en Frank van Zwol | Cyber Adventure Magazine | © 2007

Nooit van gehoord?! Dat kan, want Cyber Adventure Magazine werd tot enkele jaren terug slechts - zeer exclusief - in beperkte kring verspreid. Het bevatte met name foto’s en verhalen die dermate ongeschikt waren voor publicatie in welk blad dan ook, dat we ze aan de straatstenen niet kwijt konden en vervolgens uit verveling rond mailden aan vrienden en bekenden. Deze onzin werd zo enthousiast ontvangen dat de lezers-aantallen onstuimig groeiden en steeds meer mensen onze avonturen achter hun computer meebeleefden.

Vandaar ook de naam: Cyber Adventure. Je hebt geen ski’s, bergschoenen of wildwaterkano nodig, maar alleen een emailadres om onze avonturen mee te beleven! Door tijdgebrek leed Cyber Adventure Magazine enkele jaren een kwakkelend bestaan, maar begint nu aan een doorstart als digitale nieuwsbrief, vormgeving: Jeroen ‘VisueleZaken’ Lindeboom, tekst, concept en fotografie Jolanda ‘Outdoorfoto’ Linschooten en Frank ‘Wilderness-Effect’ van Zwol. Veel leesplezier!

item2a1
item3
‘ Video
04:25 minuten (10,6 mb)  Download
back
naar 't vorige
play
down
Naar 't volgende nummer
play
Neem ook eens een kijkje Neem ook eens een kijkje back play down play